Το φαινόμενο «Πώλα»

ΠΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το 1969 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε πολύ δημοφιλές στους κύκλους των μάνατζερ σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο αυτό λεγόταν “Το Φαινόμενο Πέτρος” και εξηγούσε το πως οι εργαζόμενοι προάγονται στις επιχειρήσεις μέχρις ότου φτάσουν σε ένα επίπεδο όπου οι ικανότητές τους δεν επαρκούν και αποδεικνύονται ανίκανοι. “Το Φαινόμενο Πέτρος” έγινε αντικείμενο πολλών αστείων γιατί ήταν αλήθεια ανεξάρτητα αν επρόκειτο για διευθυντές πωλήσεων, διευθυντές τραπεζών ή υπουργούς εξωτερικών. Οι εργαζόμενοι βρήκαν έναν αστείο και διασκεδαστικό τρόπο για να εξηγήσουν τις προφανείς ελλείψεις των προϊσταμένων τους.

Σήμερα, όμως, ο Τομ Σκάλερ εφηύρε μία νέα, μοντέρνα εκδοχή του φαινομένου το οποίο ονόμασε “Το Φαινόμενο Πώλα” που εξηγεί το πως οι γυναίκες προάγονται μέχρι ένα επίπεδο χαμηλότερο των ικανοτήτων τους. Αντί να ανέλθουν μέχρι τη θέση που τους αξίζει με βάση τα προσόντα τους, μένουν σε χαμηλότερες θέσεις που μπορούν να διαχειριστούν άνετα. Το αντίθετο ακριβώς, δηλαδή, από τους άντρες.

Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι και τα δύο φαινόμενα ισχύουν και είναι ακριβή, οι γυναίκες θα έπρεπε να πληρώνονται, όχι ίσα με τους άντρες, αλλά περισσότερο, γιατί συγκριτικά είναι καλύτερες από εκείνους. Στην πραγματικότητα, όμως, συμβαίνει το αντίθετο!

Το “φαινόμενο Πώλα”, όμως δεν ισχύει μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην πολιτική. Οι γυναίκες υποψήφιες, για παρόμοιους λόγους, συνήθως είναι περισσότερο προετοιμασμένες και πιο ικανές από τους αντιπάλους τους παρά τα όσα θα ήθελαν να πιστεύουν ορισμένοι.

(Δημοσιεύθηκε στο τ. Νο 6 του SELENE)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s