5 λόγοι που οι γυναίκες είναι καλύτεροι κατάσκοποι

Ο κόσμος της κατασκοπείας θεωρείται ένας παραδοσιακά αντρικός χώρος, δεν είναι όμως λίγες οι γυναίκες που δραστηροποιήθηκαν σε αυτόν με εξαιρετική επιτυχία. Κάποια μάλιστα λένε ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες κατάσκοποι από ότι οι άντρες. Η πρώην αρχηγός της MI5, Στέλλα Ρίμινγκτον, είναι ένας από αυτούς και ορίστε τα επιχειρήματά της.

Οι γυναίκες είναι καλύτεροι κατάσκοποι γιατί:

  1. Είναι καλές στο να ακούν, να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη, όλα σημαντικά στοιχεία για να δημιουργήσεις δεσμούς με πιθανούς πληροφοριοδότες.
  2. Κρατάνε την ψυχραιμία τους σε δύσκολες συνθήκες και ηρεμούν την κατάσταση. Συχνά στέλνουμε μία γυναίκα να μεσολαβήσει ανάμεσα σε δύο πλευρές όπου οι αρχηγοί είναι άντρες. Οι γυναίκες ηρεμούν τα πνεύματα πιο εύκολα.
  3. Η κατασκοπεία θέλει συνεχή ισορροπία και οι γυναίκες έχουν ενστικτωδώς και ισορροπία και κοινή λογικη. Μία έρευνα μπορεί να προκύψει από ένα ελάχιστο στοιχεία από μία ασήμαντη πηγή. Το δύσκολο είναι να καταλάβεις πότε να δράσεις. Πολύ αργά και μία βόμβα μπορεί να σκοτώσει χιλιάδες. Πολύ νωρίς και μπορεί να χάσεις την πληροφορία που θες. Οι γυναίκες είναι πολύ καλές στο να κρατάνε τις ισορροπίες.
  4. Οι γυναίκες είναι πιο ήρεμες και πιο συμπονετικές από ότι οι άντρες και χρησιμοποιούν βία μόνο σαν τελευταία επιλογή. Η ζωή του κατασκόπου δεν είναι όπως στις ταινίες. Όλο το θέμα είναι να αποφύγεις να φέρεις σε επικίνδυνη θέση έναν συνάδελφο ή τους πολίτες. Οι γυναίκες είναι εξαιρετικά καλές στο να προστατεύουν τους άλλους και να τους κρατάνε μακριά από τον κίνδυνο.
  5. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι οι γυναίκες σε μεγάλο βαθμό είναι αδίστακτες. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν καλούνται να προστατέψουν τους άλλους.
(Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νο 5 του περιοδικού SELENE)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s