ΣΧΕΤΙΚΑ

Το SELENE (προφέρεται γαλιστί: σελέν) είναι ένα μη κερδοσκοπικό ψηφιακό περιοδικό που διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται σε  όσους αγαπάνε τον άνθρωπο.

s
Το σύμβολο του περιοδικού SELENE είναι το αρχικό του τίτλου του, το γράμμα S, που αποτυπώνει ένα από τα σύμβολα του «θηλυκού» και της «αναγέννησης», το φίδι.

Ο τίτλος του περιοδικού προέρχεται από την θεά της ελληνικής μυθολογίας Σελήνη που το περιοδικό χρησιμοποιεί σαν σύμβολο όχι μόνο της γυναίκας αλλά και γενικά του θηλυκού και αυτό γιατί από τη μία το SELENE είναι ένα «γυναικείο» περιοδικό και από την άλλη το «θηλυκό» σαν γεννεσιουργός δύναμη εκφράζει την επιθυμία του περιοδικού για «αναγέννηση» της σκέψης και του ηθικού των ανθρώπων (αντρών και γυναικών) και την δημιουργική μετάβαση σε οτιδήποτε καλύτερο.

Θηλυκή θεότητα με φίδια.

Το SELENE δεν ασχολείται αποκλειστικά με τις γυναίκες ούτε με αποκλειστικά «γυναικεία» ζητήματα γιατί δεν πιστεύει στον διαχωρισμό «γυναικεία» και «αντρικά» ζητήματα. Αυτός ο καταναγκαστικός διαχωρισμός προκύπτει από μία θεώρηση που θέλει τους ανθρώπους χωρισμένους σε κατηγορίες ή «κάστες» με διάφορα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Το SELENE πιστεύει στην ισότητα των φύλων όπως πιστεύει και στην ισότητα των φυλών, την ανεξιθρησκεία, την ανοχή, την δημοκρατία και το ανεξερεύνητο και ανεξάντλητο δυναμικό του ανθρώπινου είδους. Το SELENE θα μπορούσε να είναι ένα «γενικό περιοδικό» αλλά επέλεξε να απευθυνθεί κατά κύριο λόγο στις γυναίκες αναγνωρίζοντας μία μεγάλη έλλειψη στα μέσα που απευθύνονται σε αυτές. Αφορά, όμως, και διαβάζεται άνετα, τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες.

Έντυπα τεύχη του περιοδικού μπορεί κανείς να αποκτήσει μετά από συνδρομή και να του σταλούν ταχυδρομικά. Το ποσό της συνδρομής καλύπτει μόνο το κόστος εκτύπωσης και αποστολής και δεν αποφέρει κανένα κέρδος στο περιοδικό.

Περασμένα έντυπα τεύχη μπορεί κανείς να προμηθευτεί μετά από σχετική παραγγελία.

 

Advertisements

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ